Keuring waterinstallatie

Met een keuring uw waterinstallatie onderhouden is niet alleen nodig om lekkages voorkomen, maar wordt vaak ook van belang geacht aangezien u veel in contact komt met het water. We drinken water uit onze kranen, douchen uitgebreid onder een warme douche en wassen onze borden en het bestek onder de kraan af. Wanneer u op deze manier kijkt naar het gebruik van water is een keuring waterinstallatie zeker geen overbodige luxe. Wel is het van belang om hierbij te kiezen voor een partij die u goed kan voorzien van advies, niet alleen wanneer het slecht gaat, maar ook wanneer de keuring waterinstallatie goede beelden laat zien. Zo leert u hoe u minder goede resultaten verbetert, goede resultaten behoud en zelfs hoe u na de keuring de waterinstallatie nog veiliger kan maken.

Waar wordt naar gekeken bij een keuring waterinstallatie?

Het is dus van groot belang om regelmatig een keuring waterinstallatie uit te laten voeren door een gespecialiseerde inspecteur die weet waar er tijdens deze keuring op gelet moet worden. Deze inspecteur controleert tijdens zo’n keuring de waterinstallatie op diverse aspecten, zoals de veiligheid van de materialen, de aanwezigheid van lekkages, de werking van keerkleppen, aansluiting op het riool, aftapbaarheid van de waterinstallatie, dode waterleiding en de temperatuur van het water.

Kortom is na een keuring de waterinstallatie als het goed is weer volledig veilig in gebruik. Natuurlijk zijn er in uw woning nog veel andere apparaten en installaties die op veiligheid gecontroleerd kunnen worden. Bij Holland Building Maintenance kunt u diverse onderdelen toevoegen, zodat direct ook de keuring voor bijvoorbeeld de elektrische installaties meegenomen kan worden of juist een energielabel aan het huis toegevoegd kan worden.

Waarom de keuring waterinstallatie bij Holland Building Maintenance?

Uw keuring waterinstallatie kunt u door diverse aanbieders laten uitvoeren. De inspecteurs van Holland Building Maintenance helpen u hier graag bij. Wilt u met een keuring de waterinstallatie echt veiliger maken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze experts kijken onafhankelijk naar uw installaties, waardoor wij niet alleen kunnen constateren of uw installatie aan de wettelijke eisen voldoet, maar wij ook goed advies kunnen geven. In onze rapportage geven wij dan ook helder weer wat u nog kunt verbeteren en geven wij toepasbare tips die lang niet altijd lastig of duur zijn.

Naast de keuring waterinstallatie is het in sommige gevallen verstandig om direct de legionellapreventie van Holland Building Maintenance toe te voegen aan de controle. Zeker wanneer de woning gebruikt wordt door een kwetsbare groep, zoals ouderen, is het verstandig bedachtzaam te zijn op deze bacterie.

Meer over onze keuring of andere diensten weten?

Natuurlijk staan wij altijd open om vragen over onze keuring waterinstallatie, de andere diensten of over de werkwijze van onze experts te beantwoorden. U kunt ons bereiken via het contactformulier of door te bellen naar 088 900 16 00. Ook geven wij u dan graag advies over welke controles u aan de keuring waterinstallatie zou kunnen toevoegen om echt veilig wonen op maat te kunnen realiseren. Samen met de klant maken wij de woningen weer een fijne en veilige plaats om te verblijven.