Controle WTW-systeem

Het warmte terug win systeem, kortweg het WTW-systeem genoemd, wordt in veel woningen gebruikt. Voor de werkzaamheid van deze systemen is het echter van belang om regelmatig een controle WTW-systeem uit te laten voeren. Inspecteurs kijken bij een controle het WTW-systeem na op diverse aspecten, bijvoorbeeld de filters, de leidingen en de noodzakelijkheid van onderhoud. Wilt u de controle WTW-systeem laten uitvoeren door een expert op dit gebied, om zo optimaal gebruik te kunnen maken van alle voordelen die deze systemen in een woning kunnen hebben? Dan bent u bij Holland Building Maintenance aan het juiste adres.

Wat doet een WTW-systeem?

Een warmte terug win systeem zorgt ervoor dat er een prettig en gezond binnenklimaat in je woning ontstaat. Verbruikte lucht wordt uit het huis gezogen, terwijl frisse lucht naar binnen wordt geblazen. De warmte uit de verbruikte lucht wordt gebruikt, waardoor de lucht in huis gezond blijft zonder koude tocht en er aanzienlijk bespaard wordt op de energiekosten.

Om deze werkzaamheid goed te behouden is het van belang om regelmatig met een controle het WTW-systeem na te laten kijken, zodat u weet of de werkzaamheid nog voldoende is of dat er iets moet veranderen om het systeem zo goed mogelijk te laten werken. Een controle WTW-systeem kan u inzicht verschaffen in of filters die de luchtstroom filteren vervangen moeten worden of dat de afvoerkanalen gereinigd moeten worden.

Een controle WTW-systeem laten uitvoeren

Natuurlijk is het belangrijk de controle WTW-systeem te laten uitvoeren door een inspecteur die hier verstand van heeft. De leverancier van het systeem kan vaak deze controle WTW-systeem uitvoeren, maar is hierbij niet onafhankelijk. Het kan dan zijn dat er hoge onderhoud- of reparatiekosten uit de controle WTW-systeem komen, die eigenlijk niet noodzakelijk zijn. Het is daarom van belang dat de inspecteur die tijdens de controle het WTW-systeem inspecteert niet alleen verstand heeft van het product, maar ook onafhankelijk te werk gaat om onnodige kosten te voorkomen.

U vindt deze inspecteur voor de controle WTW-systeem bij Holland Building Maintenance. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor een controle van het WTW-systeem, maar ook hebben wij veel specialisten in huis op andere gebieden, zoals het controleren van de brandveiligheid, een woning APK of het uitvoeren van een nulmeting. Kortom bent u bij Holland Building Maintenance altijd aan het juiste adres wanneer u wilt gaan voor veilig en prettig wonen en hiervoor zoekt naar een onafhankelijke, gecertificeerde inspecteur.

Meer weten over onze diensten?

Wilt u meer weten over de controle WTW-systeem of één van onze andere inspecties of controles? Neem dan gerust contact met ons op. Wanneer u belt naar 088 900 16 00 of het contactformulier invult op onze website beantwoorden wij graag en natuurlijk geheel vrijblijvend al uw vragen. Zo kunt u met een gerust hart en goed geïnformeerd de keuze maken over of de controle WTW-systeem of één van onze andere diensten passen bij uw wensen. Wij luisteren goed naar de wensen en eisen van onze klanten, omdat wij van mening zijn dat alleen in samenspraak de beste resultaten behaald kunnen worden.