Bouwkundige opname

Wanneer er dicht bij uw woning gebouwd gaat worden is het verstandig een bouwkundige opname te laten maken. Een bouwkundige opname, ook wel een nulmeting genoemd, geeft weer hoe de staat van de woning is voorafgaand aan de verbouwing en zodoende is er meer duidelijkheid wanneer u schade wilt verhalen op de verbouwende partij. Natuurlijk is het ook als verbouwende partij nuttig een bouwkundige opname op te laten stellen. Zo kunt u juist bewijzen dat bepaalde schades niet door de bouw zijn ontstaan. Kortom helpt een bouwkundige opname bij het voorkomen van conflicten. Het is daarbij van belang dat de keuring wordt gedaan door een gespecialiseerd, onafhankelijk en gecertificeerd bedrijf.

De kosten van een bouwkundig opname

De kosten voor een bouwkundige opname kunnen sterk uiteenlopen per aanbieder, maar natuurlijk ook per woning of pand. Het maken van de keuze voor één van de aanbieders kunt u echter niet alleen doen op basis van de kosten. Ook moet een inspecteur die de bouwkundige opname voor u gaat verrichten onafhankelijk te werk gaan, zodat een objectieve rapportage tot stand kan komen, en is het van belang dat deze gecertificeerd is, zodat u zeker weet dat u een kwalitatief hoogwaardige keuring mag verwachten.

Bij Holland Building Maintenance vindt u dit. De kosten voor de bouwkundige opname verschillen bij ons per woning, aangezien sommige woningen groter zijn dan anderen of meer tijd kosten om andere redenen. Echter zullen onze prijzen altijd in verhouding staan tot de kwaliteit die wij leveren. Bij ons betaalt u nooit te veel voor een bouwkundige opname van onze specialisten.

Wat kunt u van onze bouwkundige opname verwachten?

Tijdens de bouwkundige opname maken onze experts een rapport op van de woning of het pand. Dit rapport wordt door ons aan de klant verstrekt. Het is daarbij voor ons en voor onze klanten van belang dat dit gebeurt in duidelijke begrijpelijke taal en waar mogelijk wordt dan ook jargon vermeden. Niet alleen moet de taal duidelijk en leesbaar zijn, maar ook de inhoud moet alles omvattend en overzichtelijk zijn, zodat u bij een conflict snel de schade op de juiste partij kunt verhalen.

Onze experts zijn gespecialiseerd in het opstellen van een bouwkundige opname, maar kunnen u ook helpen in vele andere situaties. Onze medewerkers zijn voornamelijk gefocust op veiligheid en kunnen dus naast de bouwkundige opname, waarbij voornamelijk wordt gekeken op de huidige staat van de woning, ook controles uitvoeren en tips en advies meegeven om de veiligheid te vergroten. Het kan daarbij om vele diverse onderwerpen gaan, van brandveiligheid tot aan een volledige woning APK.

Meer weten van onze experts?

Wilt u weten hoe wij te werk gaan wanneer een bouwkundige opname door ons wordt opgesteld of wilt u meer informatie over onze andere diensten en tarieven? Neem dan gerust contact met ons op. De experts die gaan over onder andere de bouwkundige opname kunt u bereiken door te bellen naar 088 900 16 00 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Samen met onze medewerkers en onze klanten zorgen wij ervoor dat iedereen veilig en plezierig kan wonen.